17. ledna 2015

Knižní vyúčtování aneb Rok 2014 v číslech

Půlka ledna v tahu, takže bych už konečně mohla zhodnotit a uzavřít rok 2014, co říkáte. Pokud bych ho měla porovnávat s tím předchozím, no, škoda mluvit a raději se tomuto tématu vyhnout hodně velkým obloukem. Ale ne, všechno zas až tak špatný nebylo. Ale známe to, nemůže se zkrátka dařit vždy a ve všem, že.

A o čem ten můj rok 2014 vlastně byl?

Nový rok jsem oslavila s knihou v ruce. Koupila si svůj první kus nábytku, všichni tuší co asi. Konečně nafotila Kouzelnou knihovničku. Byla na srazu s Hostem. Poprvé zažila veletrh Svět knihy v Praze a potkala tak mnoho známých i nových tváří. Ulovila svůj první podpis. Navštívila tři zoo. Poprvé ochutnala sushi. Byla dvakrát v Brně. Poprvé se zúčastnila knižního srazu. Vyhrála (svoji historicky první) audioknihu. Koupila si svoje první dvě kytičky, přežila jedna. Naučila se pít víno ve velkém. Snažila se víc číst, marně. Začala pracovat v knihkupectví. Stihla přelouskat 37 knih, o celkovém počtu 12 694 stran, a nasyslila celkem 85 knih (z toho 5 e-knih) v celkové hodnotě 7 846 Kč.


Co se přečtených knih týče, byla jsem vcelku spokojená, až na ten počet. Hodně knih mě překvapilo, pár zklamalo, některé jsem skoro neměla sílu dočíst, jiné bych četla stále dokola. A tu je výběr těch nejlepších z nich..


To je k mému roku minulému nejspíš vše. Co se toho nynějšího týče, chtěla bych víc číst a nejen nakupovat. Hlavně ne nakupovat! :-D Mám totiž doma 50 knih stále nepřečtených a do konce roku bych ráda tohle děsivé číslo stáhla alespoň na půlku, no mám se co otáčet. 

Jinak se zase chystám na veletrh, nafotit knihovničku a hlavně se přestěhovat do vlastního!
Tak snad mi toho vyjde co nejvíc.. ;-)

6 komentářů:

  1. Nikdy mě nenapadlo si knížky za rok počítat. Teď se do toho vrhnu! :-).
    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedokážu si představit, že bych si knihy nepočítala a nezapisovala :-D

      Vymazat
  2. Moc krásná čísla a hlavně krásně napsáno. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) S těmi čísly nejsem až tolik spokojená, ale taková bída to ještě není :-)

      Vymazat
  3. Krásné shnutí :) Jsem na tom podobně, knihy také syslím, ale nestíhám je číst a raději je ani nepočítám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :-) Přesně. Koupě nové knihy je někdy záležitost na pár vteřin, se čtením už to bohužel tak rychlé není :-D

      Vymazat